2005-listopad

ST 30.11.2005: Středy patří tréninkům
Když jsme tak seděli po pondělním tréninku a hodnotili do ranních hodin mužskou složku našeho volejbalu, dospěli jsme k tomuto stanovisku: Zavedením pondělních utkání stoupla účast z 6-9 na 11-13 a utkání jsou vyhecovaná a netřeba zde nic měnit. Pondělky tedy pokračujeme v utkáních. Šanci postavit si svoje družstvo dostane postupně každý. Všem je jistě známo jak moc ale potřebujeme zlepšit přihrávku. Hlavně příjem z podání. Přesvědčili se o tom i naši mladí nejenom ve Furthu, ale i v Sušici. Je potřeba tedy také trénovat. Když jsou pondělky hrací, musí být středy o trénování. Jelikož se scházíme ve velmi rozdílném věkovém složení a je potřeba vyhovět všem, bylo domluveno, že se bude také hrát. Tuto středu jsme to tedy poprvé zkusili a podle ohlasu to nebylo špatné. Pro toho kdo nebyl malé přiblížení. Po důkladném rozcvičení se bez i s míčem následovalo řízené smečování. Postupně z různých postů. Zapojen byl i částečně blok. Následovalo cvičení na příjem z podání, kdy na obou stranách trojice přijímala podání. Mile mi překvapil Karel a Milan, kteří se z vervou stavěli do pole na příjem a snažlili se v této činnosti ještě zdokonalit. Samozřejmě je nikdo nešetřil, spíše mi připadalo, že naopak. V celkem slušném tempu se nám toto vše podařilo zvládnout do čtvrt na devět. Byl tedy čas si ještě v klidu zahrát dva sety. Příští středu budeme tedy pokračovat.   -LS-

PO 28.11.2005: Pepča to vzal přes "Jáchyma"

Vážení přátelé kdyňského mužského volejbalu!
V pondělí 28.11.2005 jsem měl čest sestavit mužská družstva. Svá kritéria jsem předem nikomu neoznámil, neboť až do poslední chvíle na základě předem stanoveného svého matematického modelu, jsem zkoumal různé varianty, které jednoznačně povedou k vítězství mého družstva.
Jako kritéria jsem uvedl:

  1. svou touhu po vítězství
  2. Vaše fyzické předpoklady
  3. Vaší touhu bojovat do roztrhání těla
  4. a po vítězství přijmout patřičnou dávku alkoholu.

Vše jsem zadal do počítače, který rozhodl o následujících sestavách:
-
        
družstvo A: JÁ, Milan Fohl, Michal Hroch, Tomáš Ryneš, Láďa Sazama.
-         Družstvo B: Míra Výškrabka, Ruda a Ruda Mathauser, Pepík Hornych, Karel Fiala, Míra Brzák.

Věřte mi, že tento článek se mě velice obtížně dále píše. Nakoupil jsem alkohol, který já mám rád, manželka připravila obložený talíř z jídel, které já mám rád a těšil jsem se, jak vše budu po jednoznačném našem vítězství ochutnávat a dělat drahoty, pokud soupeř by náhodou chtěl také něco ochutnat?!
No a zápas začal. První set naprosto jednoznačná záležitost mého týmu. Dravé pole, tvrdé smeče, nekompromisní podání, které rozbíjelo soupeřovu obranu, příjem přesný na cm, pestrá kombinačně-psychologicko-narušující hra na síti, úsměvy na tváři a hlavně radost v duši nad zkormouceným výrazem v tváři soupeře. Jednoznačné vítězství. Ani nyní nevím, zda si soupeř uhrál nějaký bod.
Na druhý set soupeř vyrukoval s psychologickou taktikou, zaměřenou na zpochybňování přesně dopadajících míčů do jeho pole, na rozbití naší kompaktní jednoty, se zdržováním před odbitím míče a neustálým namáčením sportovní obuvi se zdůvodněním, že klouže podlaha. Vyprávěním vtipů o blondýnkách u saka a já nevím co ještě vše dál soupeř aplikoval, aby ve druhém setu zvítězil. Bohužel, tato taktika byla úspěšná a soupeř vyrovnal stav na 1:1.
Do třetího rozhodujícího setu jsem vytáhnul ty největší stimuly pro své družstvo – placená dovolená na Malorce, měsíc zdarma na rehabilitaci ve Kdyni včetně erotických masáží. Ostatní nebudu prozrazovat. Ale bohužel soupeřova taktika ze druhého setu byla tak destruktivní, že naše silně narušená psychická stránka nedovolila aktivovat stránku fyzickou a taktickou, a tak jsme prohráli i tento rozhodující set.
Velice nedobře mě bylo pak v klubovně, kde jsem musel sedět a útrapným způsobem se dívat a čekat, až soupeř mě nalije můj oblíbený alkohol, až soupeř mě vyzve k ochutnání mého oblíbeného jídla. A to už se vůbec nezmiňuji, že svou oblíbenou cigaretku jsem musel kouřit ve stoje na chodbě a poslouchat z klubovny huronský řev a vtípky na moje družstvo.
Ale přátelé pozor!!! Nyní sedím u počítače a upravuji svůj matematický model a vkládám nové myšlenky do tvorby budoucího VÍTĚZNÉHO družstva!
Jen se těšte ZAJÍCÍ !!!
          -MaJo-


NE 27.11.2005: Juniorky si z Plzně vítězství nepřivezly
15.ZŠ Plzeň - TJ Sokol Kdyně 3:0 (15,14,24) a 3:0 (12,11,15)   -LS-

SO 26.11.2005: Na turnaji v Sušici.
Z deseti přihlášených družstev přijelo jen sedm. Hrála se tedy pouze jedna skupina každý s každým. Šest zápasů už prověří fyzičku každého..... Když jsme dohráli poslední míč - jelo se domů. Čekat na závěrečné vyhlášení neměl již nikdo sil. Po nás se hrálo ještě další utkání. Celkové pořadí se tedy dozvíme dodatečně. Na první místo to ale nebylo a poslední také ne. Úroveň všech družstev byla slušná.   -LS-
  • Čenda poslal výsledky a je to 6. místo. Přitom jediný bod nás připravil o místo páté - tak těsné to bylo. (V závěrečném utkání s druhými Volary jsme prohráli o jeden bod 25:23, 22:25.)

PO 21.11.2005: Ruda to neměl jednoduché.....
Přestože před týdnem tvrdil, že v sestavě na dnešní utkání má jasno, měl starosti. První set sice postavil jím slibovaný mančaft, tedy on, Milan, Karel, Nikotin, Zdeněk a Petr, který si přehodil šichtu a vyfoukl mi tak přislíbené místo v základní sestavě Kdynia..... Nu, nedalo se nic dělat, já šel na druhou stranu a samozřejmě s mnohem menší motivací - hrát proti svejm??? Takže Míra V., Michal, Pepa M., Tomáš R. a Rudík byla zase naše sestava. Celý set až do stavu 19:16 mělo Rudovo družstvo navrch. Potom však přišel zlom. Povedlo se nám pár podání. Na opačné straně ke špatným příjmů ještě pár chyb a hned se to otočilo. Koncovka tedy byla jednoznačně naše. Ke stavu 25:20 netřeba nic dodávat. Ruda tedy prohrával 0:1 na sety a sáhl razantně do sestavy. Vyměnil Petra a Zdeňka za mě a Pepu M. Možná měl dát přednost zkušenosti před mládím již od začátku..... V druhém setu jsme se přeci jenom od prvních míčů sehrávali. Koncovka ale byla již dobrá. Měli jsme již navrch, ale jen jsme dotáhli, vyhrát se ještě nepodařilo. Až v třetím setu. Prohodili jsme ještě nahrávače Karla s Milanem a snažili se hrát od prvních míčů. Všechny sety se hodně tahaly, takže tento set byl posledním. Dramatickou koncovku jsme s Rudou vyhráli 27:25. Škoda, že toho času je vždy ke konci málo...... Takže prozatím Ruda a spol. 1 : 2. Možná to ve středu dohrajeme na 3 : 2.   -LS-
  • Perlička závěrem: Pepča M. po utkání v šatně vytáhl z batohu dres Kdynia!?  Něco se nedávno povídalo o tom,  že KDYNIUM kupuje ELITEX - ale že by až tak ☺☺☺☺☺.
  • Kdo dal dvacku, pochutnal si na dobrém točeném (salámu).

ČT 17.11.2005: A je to tady - sněží * * * * *

SNĚŽÍ, SNĚŽÍ, MRÁZ KOLEM BĚŽÍ. ZIMA JE PEJSKOVI, ZIMA JE KOČIČCE.....

          .....místo práce na zahrádce volejbal nás zahřeje,

                    .....napadne-li ještě trošku - BĚŽKY VYNDÁME - NA TÚRU SE VYDÁME !!!


ST 16.11.2005: Sešlo se nás na 3 družstva.....
Kdo by to byl čekal - 17 lidí na tréninku. Rudík, který přišel později jen nechápavě přihlížel z galérky. A to se mě ještě v klubovně před tréninkem ptal Pepa M., který zde byl vzorně první, zda vůbec někdo přijde. Musím říct, že taková účast zaskočila i mě. Žen se totiž scházelo pár a najednou přišly skoro všechny a to se mi ještě telefonicky omlouvala Anička. O mužskejch ani nemluvě. V pondělí po tréninku se ozval jen tu a tam nějaký hlas, že by ve středu šel. Nu, asi zafungovalo nějaké to kouzlo přitažlivosti...... Nebo že by to byly ty pudy o kterých psala Anička? Čas od času to asi zopakujeme☺. Třeba na Vánoce.   -LS-
  • Těší mi, že elektronická komunikace u nás tak dobře funguje.
  • Postup na MS 2006 zajištěn - ČR 1:0 NORSKO

PO 14.11.2005: Předseda a jeho skokani vyhráli 3:1 (19,-20,20,10)
Již se pomalu stává zvykem, že v pondělí nás na trénink chodí hodně. Zatím pokaždé byl někdo na střídání. Kde v okrese mají takovou účast. Samozřejmě tomu hodně napomáhá forma, kterou jsme zvolili. Začalo to utkáním Kdynia s Elitexem (abych vyhověl i Nikotinovi, tak Kdynia a zbytku světa), potom stavěl svůj vítězný tým Karel při oslavě svého svátku a dnes měl Míra za úkol vyhrát s perspektivním mládím. Do poslední chvíle tajil, sestavu. Člověk by si řek s kým asi tak počítá, koho postaví..... máme ještě šanci na nominaci??? On jako nahrávač měl vybrat samé mladé skokany. Konečně tedy bylo jasno: Petr, Rudík, oba Tomášové a Zdeněk - to byl jeho tým. Na opačné straně sítě zase proti mládí nastoupila zkušenost: Karel, oba Pepové, Ruda, Milan, Michal nu a nakonec i já. Nemá cenu se tady dlouze rozepisovat o průběhu utkání. Vše je jasné z výsledků. Bylo to na střídačku a velmi vyrovnané. První set vyhrálo dravé mládí (museli se přeci vytáhnout, když se na ně z galérky dívala děvčata). Druhý set byl zase o naší zkušenosti a zatím ještě velké chybovosti mládí. Třetí zase na střídačku. Nu a jak řekl Ruda: "Nebejt tlačeni časem - určitě by ten čtvrtej set byl zase náš!" Musíme to přeci na něco svést, když se nedaří a prohráváme 0:9. Když on ale Ruda koukal pořád zda už nahoře nepodupává sokolník, tak je pak soustředění v čudu.  Ani se mi nechce věřit, že jsme pak došli jen na desítku. To je přeci blbost - jeden bod. Žejo Rudo. To jsme předsedovi určitě naletěli, když říkal, že jsme si dali desítku. Já přeci začínal na podání a pak jsem  ještě došel až na pravý kůl - to je nejmíň pět bodů..... nu nic, příště vezmu tabuli a křídu a budeme to psát. Samozřejmě i já beru s úsměvem co zde píšu, takže jak jednou napsala Anička - nevěřte všemu, co je zde napsáno. Důležité je jak říkám, že jsme se zase sešli a dobře si zahráli. Věřím, že tomu tak bylo u většiny z vás.   -LS-
  • Mladíci: Hrajete dobře, někteří velmi dobře. Abychom ale mohli naplno a po právu říct, že JSTE LEPŠÍ chce to ještě pilovat. Méně chyb a lepší hru v poli. To vše získáte jen vaší pílí na tréninku a vyhraností se v zápasech
  • Příště pokračujeme: Další pondělní zápas bude pod taktovkou Rudy-Mady (v sestavě prej už má jasno - že by Kdynium.....)

NE 13.11.2005: Juniorky prohrály doma s Bělou 0:3 (-13,-16,-12) a 0:3 (-19,-8,-24)
Bohužel máme za sebou dvě prohry s Bělou. Škoda, že děvčata začala hrát až ve druhém utkání. A hlavně v posledním setu - to se mohly přetrhnout..... Pokud chcete vědět více z průběhu utkání (kdo hrál, statistiky, zhodnocení zápasů), stačí najet do menu "Juniorky". Na pár řádek o utkání máte rychlé odkazy i zde:

Máme teď týden volno a tedy prostor se na utkání v Plzni připravit. I když 15.ZŠ je o něco slabší soupeř než Bělá, pořádně tento týden potrápila Klatovy. Nebude to tedy nic snadného. Určitě máme šanci na úspěch - musíme ale hrát naplno!   -LS-


NE 13.11.2005: Brigáda 10.11. Odpracovaná 1 hodina (pak už byla tma) - piv: 7
Tak přesně tento text jsem dnes četl v klubovně. Škoda, že mě Míra poslal domů, že mi už máme hodin dost, že na brigádu jdou mladí..... Že ale dovedou máknout ☺☺☺☺☺   -LS-
  • Petr, Mášek, Radek a Jana - píšu do brigád každému po 1 hodině
  • 7 piv platí hospodář Pepa ☺☺☺☺☺

ČT 10.11.2005: A mužstvo muži -vyhodnocení podzimní části soutěže OPM 2005-06
OP jsme zahájili poslední víkend v srpnu. Cílem bylo omladit tým. V důsledku několika zranění k tomu však nedošlo a soutěž jsme zahájili v podstatě s původním kádrem. Sehráli jsme vyrovnaná utkání s Postřekovem a GJŠB. S Postřekovem jsme již vedli 2:0, ale zápas jsme nakonec prohráli 2:3. V zápase s GJŠB jsme opět vedli již 2:0 a v dramatické koncovce jsme vyhráli 3:2. S Poběžovicemi jsme podali, dle mého soudu, velice slušný výkon a účastníka krajského přeboru jsme zdolali 3:1. Nakonec na nás „zbylo“ 4.místo, i když jsme bodově na tom stejně jako mužstvo na 2. místě. Rozhodují získané sety a míče, které jsou však velice diskutabilní, protože některé zápasy se vůbec nesehrály a výsledky jsou pouze „napsané“. Do mužstva se nám podařilo zapracovat dorostence Tomáše Fritze a myslím si, že do mužstva velice dobře zapadl a podával velice slušné výkony. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za dobré výkony v podzimní části soutěže, Pepíkovi Mazancovi za zastoupení na postu nahrávače po mém zranění z prvního zápasu. Doufám, že během zimního přípravného období zapracujeme do mužstva další mladíky – Radka Fritze a Tomáše Ryneše a dokončíme tím omlazení mužstva, které jsme si dali za cíl. Je nutné podstatně zlepšit příchody a přístup k tréninkům, abychom plně využili tréninkovou jednotku, kterou máme k dispozici a kterou si samozřejmě i platíme. Problémem mužstva je, že v zimním období nejsme schopni kvůli jiným aktivitám se zúčastnit různých turnajů, tolik potřebných k sehrání. Mladí hráči si musí vytvořit partu a potom může mužstvo, když ovšem bude chtít, pomýšlet na vyšší cíle.   -Míra Výškrabka-

PO 7.11.2005: Karel slavil na tréninku svátek a popřáli jsme mu hned dvakrát.....
Tak se nám podařilo se opět vyhecovat a to nejenom herně ale i co do účasti. Sešlo se nás třináct a Karel měl z čeho vybírat. Kromě Pepči M. (ten tvrdil, že už to měl s Karlem domluveno předem.....) mezi vyvolené dále patřili - Ruda, Tomáš F., Zdeněk, Pepa H. a já. Za sítí pak své štěstí zkoušeli - Míra V., Rudík, Radek, Tomáš R., Petr a Michal. U Karla se o střídání podělili blokaři Pepa H., Ruda a Zdeněk. Nahrával Karel s Pepou M. Kromě zaváhání v koncovce druhého setu, kdy jsme dotáhli, ujali se vedení 23:21 a pak tento prohráli 23:25, bylo utkání vcelku jednoznačné. Soupeř sice chvilkami kladl odpor, dařilo se nám ho ale po většinu utkání držet pod tlakem. Karel propotil všechny tři trika - co set to triko. Na čtvrtý už žádné suché neměl, tak odpočíval a poslední set jsme hráli na jednoho nahrávače. Karel správně sestavil vítězné družstvo a mohl tedy slavit hned dvakrát - vyhrál 3:1 (17,-23,16,21). Na oslavu nám Karel přichystal vedle přípitku skotskou i kastrol s bramboráky a dvě sklenice nakládaných hub. Vše moc dobré Karle - děkujeme.   -LS-
  • Hrál se dobrý volejbal.
  • Další pondělí pokračujeme - předseda staví družstvo mladých skokanů.

NE 6.11.2005: Klatovské juniorky si zajely na Lokomotivu pro výprask.....
Loko Plzeň - Klatovy    3:0 (19,12,23)     3:0 (19,10,9)   "Velikou lekci dostaly juniorky TJ Klatovy na hřišti Lokomotivy. Soupeřky, věkěm ještě kadetky, působící souběžně v extraligové soutěži jednoznačně prokázaly, kde je volejbalová kvalita. Množství odehraných zápasů a především herní zkušenosti z ligových soutěží zapříčinily poměrně hladkou porážku klatovských hráček....."   .....napsal jejich trenér na klatovském webu
  • .....a to klatovandy trénují intenzivně 3x týdně.....   -LS-
  • ODKAZ na celý článek klatovského webu s možností vložit komentář.

NE 6.11.2005: Jel jsem do Bělé omrknout soupeře našich juniorek.
Bělá n.R.- 15.ZŠ Plzeň    2:3 (20,20,-17,-21,-8)     3:2 (18,-17,24,-18,11)   Bělá hrála poprvé doma a hostila 15.ZŠ Plzeň. Myslel jsem, že uvidím bojovný výkon obou družstev, ale opak byl pravdou. Soupeři to byli sice velmi vyrovnaní, ale oboustranná nechuť do hry doprovázená množstvím chyb, připomínali spíše povinný volejbal při hodině tělocviku ve škole. Jako by ta děvčata k tomu někdo nutil. Žádná radost ze hry. Domácí po dvou vyhraných setech nakonec první utkání odevzdali soupeři. Říkám si - "jak mohli uhrát v Klatovech dva sety.....?" Druhý zápas byl o poznání lepší - méně chyb a více se hrálo. Poté co si na střídačku rozdělovali každý set, měli v koncovce pátého setu více štěstí domácí. Vše tak skončilo spravedlivě a pro nás výhodně 1:1.
  • Bělá i 15.ZŠ Plzeň jsou nám herně rovnocenní soupeři. Tuto neděli hostíme doma Bělou, o dva týdny později jedeme do Plzně. Informace, které jsem načerpal si rozebereme na středečním a pátečním tréninku. Rozhodně ale vyhraje ten, kdo to bude více chtít.....   -LS-

SO 5.11.2005: Reprezentovali jsme ve FURTH im Waldu

Sobotní ráno onoho dne začalo jako každé turnajové ráno u kdyňského volejbalu. Rudík nepřišel. Jelikož již ho známe, nepokoušeli jsme štěstí po telefonu dlouho a hned jsme vyrazili do Německa. Na místo jsme dorazili první. Včas. Po krátké prohlídce haly se začali sjíždět naši soupeři, hned nato jsme již stáli v pozoru u dlouhého, srdečného přivítání.
Družstev bylo devět na tři volejbalová hřiště. V prvním zápasu jsme prohráli těsně ve zkráceném setu. Pochopili jsme, že tento den nebude procházka růžovým sadem. Druhý zápas jsme vyhráli. Po asi hodinové přestávce jsme vyklepli další 2 německé týmy. A už jsme se balili domů. Jaké bylo naše překvapení, když nás povolali k finálovému zápasu.
A co myslíte. Naším posledním soupeřem bylo opět družstvo Barfuss, které nás zatím jako jediné tento den porazilo. Měli jsme plno elánu, že konečně nyní porazíme my je.
Už při rozcvičování však bylo znát, že soupeř oproti nám, během dne razantně zvýšil kvalitu hry a síly měl stále na rozdávání.
A už to začíná, nejdříve foto do večerního vydání sportovních novin, píšťalka a hrajeme.
5:0 pro soupeře a my se nemůžeme stále zmátožit, příjem je špatný, soupeř staví téměř neproniknutelné, vysoké bloky. Přesto sebíráme všechny možné i nemožné síly, vymýšlíme fígly a dotahujeme do stavu 16:16. A teď byl ten náš zlom. Rozhodčí začíná pískat i naše špatné postavení. Vzhledem k tomu, že jsme hráli na jednoho nahrávače a náš příjem již nebyl nejlepší, pomalu nám opět ujíždí. Rozhodčí rozhodil rozjetý český team. Čím více stoupala naše nervozita, tím více jsme byli dřevěnější. Bohužel. Druhý set jsme jim téměř odevzdaně přenechali - přeci jenom by pohár Raiffeisenbank nepředali jedinému českému družstvu.
Turnaj já osobně hodnotím jako velice dobrý, s vysokou kvalitou hry. Krásná hra, prudké jasné smeče, pevné bloky, mazanost, obětavost, chuť vyhrát - sem tam i dobrá nahrávka..... tak to byl náš team v Německu. Celkové druhé místo tomu i odpovídá. Nesmím opomenout pochválit naši výbornou hlasitou podporu z lavičky v podání Lucky a Milana.
Přiznávám, že večer jsem toho měla dost, zatímco mladé chalany táhly pudy ještě do víru Domažlic, mě jediný pud, pud sebezáchovy, táhl do postele.
   -ANIČKA-


SO 5.11.2005: Byl jsem v Příbrami na EXTRALIZE a zachytil pro Vás i něco mobilem.....

.....škoda, že se mi ji nepodařilo získat do naší klubovny   -LS-

Liberec po více než roce prohrál s Příbramí

Příbram - Liberec 3:1 (20, 18, -21, 21)
V druhém a ve čtvrtém setu se domácím dvakrát povedlo vymazat výrazný náskok hostů a sami pak něco podobného Dukle nedovolili.
Rozhodčí: Němeček, Záhorcová. Čas: 92 min. Diváci: 630.